Casey Stoner, koroke ja pyörä
Anonim

Casey Stoner nousi eilen Ducatista palkintokorokkeella kainalossaan, hallitsevan maailmanmestarin pettymyskilpailujen jälkeen, mutta n tai jäi tyytyväiseksi täysin. Itse asiassa hän lähti melko ärsyyntyneenä siitä, ettei hän päässyt lähemmäksi johtavaa kaksikkoa. Viime vuonna hän jakoi viileitä keittoja kilpailijoilleen, ja tänä vuonna hän tuskin sai pyörää Kiinan radan mutkille. Hänen vihansa ei ole ihme, sillä pyörä, jolla on suurin huippunopeus ruudukossa (muistakaa 343, 2 km/h, jonka hän merkitsi eilen…) ei ole palvellut häntä "ei ollenkaan".

Kolmas paikka on aina hyvä paikka, mutta todellinen ero Rossiin kilpailun lopussa lähes 16 sekuntia se ei varmaan istunut Stonerin kanssa. Se on vähän taaksepäin tarinaa viime vuodelta, kun Stoner hallitsi kilpailua Rossia ja Hopkinsia vastaan, jotka eivät voineet tehdä mitään häiritäkseen australialaista (etenkin Rossia, jos muistamme hänen ponnistelunsa joka kierros hänen virheeseensä asti).

Jos viime vuonna puhuimme löysyydestä hänen kilpailijoitaan vastaan, tänä vuonna puhumme tuskasta nähdäksemme, kuinka hän ei voinut tehdä mitään pysyäkseen lähellä kahta päätä. Kierroslaskurin katsomisen lisäksi (katso linkit lopussa) pidetään mielessä kaksi asiaa: viime vuonna Casey Stoner voitti kilpailun ajaen 44'12.891s ja keskiarvon 157.660 km/h, kun taas tänä vuonna Valentino Rossi näki. lippu ruudullinen 44'08.061 s yli 157.947 km/h keskimäärin.

Toinen huomioitava asia on se viime vuonna kilpailu julistettiin kuivaksi, sillä aikaa tänä vuonna se on ollut kosteassa. Ilmakehän olosuhteet lämpötilan ja kosteuden suhteen olivat viime vuonna 23º ja ilmankosteus 21º, ja radan lämpötila 32º. Päinvastoin, tänä vuonna meillä oli 21º ilman kosteutta 72% ja radalla 21º. Täysin erilaiset olosuhteet, kilpailun avain on oikeiden renkaiden löytäminen.

Casey Stoner Practice 2008 Kiinan GP

Entä jos Stoner olisi löytänyt ihanteellisen yhdisteen? Luulen, että se olisi päätynyt hieman lähemmäksi Rossia ja Pedrosaa, mutta silti Mielestäni en olisi voinut valita voittoa, ainakaan eilen, kuten kaksi muuta olivat. Ottaen huomioon ympäristötiedoista ja radan olosuhteista sanotut, niin Pedrosan kuin Rossin päihittämiseen tarvittaisiin muutakin kuin vain oikeat renkaat.

Pyörä olisi pystyttävä laittamaan kaarteissa turvallisesti ja tehokkaasti.

On monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon, ja jos kyse oli vain renkaista, En usko, että Stoner oli niin tyytymätön tulokseenOttaen huomioon, että tänä vuonna 59:ää ei voitu tehdä, kun taas Rossi ja Pedrosa hiuksen vähemmän, pystyivät ajamaan "mukavasti" noina aikoina puolen kilpailun jälkeen.

Analysoitavaa on enemmänkin, kuten kilpailun nopeimpien kierrosten lukumäärä ja järjestys, jotka viime vuonna olivat vain viisi vähennystä Rossin ja Stonerin nopeimmasta ajasta (nopein kierros 1'59,857) ja tänä vuonna on ollut jopa 15 aikavähennystä kunnes saavutti Valentino Rossin viimeisen 1'59.273:n, alentaen r:tä rataennätys Dani Pedrosan käsissä vuodesta 2006.

Ducati (aioin laittaa Aprilian, pahoittelen mielenterveyshäiriötä, joka minun pitäisi piilottaa) ovat olleet optimistisia. Mies, se ei ole vähempää, Marco Melandri on saavuttanut erittäin ansiokkaan viidennen sijan olosuhteissa ja Casey Stoner on saavuttanut kolmannen sijan, mutta mestarin itsensä kasvot ja hänen antamansa lausunnot voivat viitata siihen, että joko se on Tässä nimenomaisessa tapauksessa on ollut todellinen asennusvirhe, tai muuten Ducatista puuttuu jotain, jota kukaan ei pysty "korjaamaan".

Selvää on, että numerot käsissä oli nopea kilpailu, melkein yhtä nopea kuin Danin voittama vuonna 2006. Ja sinä, mitä näit eilen?